Faceți căutări pe acest blog

Vizite


Vizita Delegației Ambasadei Republicii Macedonia împreună cu Administrația Orașului Probistip

ANINA, 27 MAI 2015

Orașul Anina se va înfrăți cu orașul Probistip din Republica Macedonia, un prim pas în acest sens fiind făcut la Anina, unde a fost semnat un Memorandum de colaborare și înțelegere între reprezentanții celor două localități. Evenimentul s-a desfășurat în prezența ambasadorului Macedoniei în România, E.S. Dr. Pande Lazarevski. 
După o vizită la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, delegația macedoneană a fost primită la Centrul de Afaceri din Anina de către primarul Gheorghe Românu, vice-primarul Dorinel Ungureanu și o parte a consilierilor locali. Oaspeții au fost întâmpinați în mod tradițional cu sare și pâine, iar după cuvântările de început și prezentarea sumară a trecutului și prezentului celor două orașe, primarii Gheorghe Românu și Toni Tonevski au semnat Memorandumul de colaborare. Simbolic, a fost plantat și un copac în curtea Centrului de Afaceri, copac care, speră reprezentanții celor două orașe, va prinde rădăcini și va crește asemenea înțelegerii și colaborării dintre cele două comunități din România și Macedonia. La finalul vizitei, delegația macedoneană și reprezentanții Primăriei Anina s-au deplasat la cimitirul Sigismund, unde au depus coroane de flori în memoria minerilor care și-au pierdut viața în subteranul din Anina.
Înfrățirea dintre Anina și Probistip are la bază un colind!
Buna colaborare și viitoarea înfrățire dintre cele două orașe din România și Macedonia a început în iarna anului trecut, povestea primarul Gheorghe Românu, atunci când un grup de copii din Anina a colindat mai multe ambasade din București, printre care și Ambasada Macedoniei, acolo unde s-au simțit ca între prieteni. De la acest prim contact, au urmat mai multe discuții care au culminat cu vizita delegației macedoniene la Anina. Va urma, în perioada următoare, o vizită a celor din România la Probistip, acolo unde va fi semnat și actul de înfrățire oficială între cele două orașe.

Ambasadorului Macedoniei în România, E.S. Dr. Pande Lazarevski a ținut să-i felicite pe cei doi primari pentru semnarea memorandumului și s-a arătat încrezător în viitoarele posibilități de colaborare între cele două orașe: „Discuțiile care se poartă la nivel politic între România și Macedonia sunt de fiecare dată interesante. Discuțiile sunt sincere pentru că sunt între două popoare și două țări apropiate. Este evident că cele două primării au multe lucruri să își împărtășeasc una alteia și multe lucruri pe care să le facă împreună, chiar și folosind fondurile europene destinate în mod special înfrățirii între localități, având în vedere că România este stat membru al UE, iar Macedonia este stat candidat”.
Încrezător în viitoarea colaborare cu orașul Probistip s-a arătat și edilul Gheorghe Românu: „În memorandum sunt prevăzute anumite domenii de colaborare, începând de la partea socială, economică, culturală, turism. Împreună vom încerca să facem proiecte cu care să accesăm fonduri europene. După vizita pe care o vom face în Macedonia vom stabili concret următorii pași”.

Anina și-a găsit un frate mare mai înstărit!
Există o serie asemănări între cele două localități prietene, care vor deveni peste doar câteva luni orașe înfrățite. De exemplu, ambele au fost înființate de coloniști austrieci și s-au dezvoltat în jurul exploatărilor miniere. Și ca fapt divers, ambele sunt conduse în prezent de ingineri minieri.
Ce frapează însă sunt deosebirile dintre cele două orașe. În timp ce la Anina, mineritul este practic mort, la Probistip funcționează în prezent mai multe mine, printre care și o mină de zinc, activă încă din anul 1927. În plus, în prezent au loc demersurile pentru deschiderea unei mine de aur, conform datelor oferite de primarul Toni Tonevski. Toate minele sunt exploatate de companii străine, în special din Anglia și Australia. Tot la Probistip, oraș cu aproximativ 16.000 de locuitori, se află și singura fabrică de acumulatori auto din Macedonia, precum și mai multe fabrici de confecții.
Sursa: reper24 
Mulțumim dlui. Sergiu Taban pentru articol.





_____________________________________________________________

Vizitarea Aninei de către Excelența Sa Dl. Diar Nurbintoro - Ambasadorul Indoneziei la București

AUGUST 2014

Campania de promovare a oraşului, demarată de primarul Gheorghe Românu, este în plină desfăşurare. 
Excelenţa Sa, dl Diar Nurbintoro, a sosit în Anina pe data de 19.08.2014, şi a avut un dialog introductiv cu primarul Gheorghe Românu. Primirea oficială a invitaţilor s-a desfăşurat miercuri 20.08.2014, la ora 10.00, la Centrul de Afaceri din Anina, în prezenţa mediului local de afaceri, consilieri locali, reprezentanţi ai presei şi angajați din Primărie. După primirea oficială și cuvântul adresat de primarul Gheorghe Românu, şi după ce domnul Ambasador a prezentat Indonezia şi colaborarea cu România, au avut loc discuţii cu oamenii de afaceri din zonă interesaţi.
A fost plantat pomul prieteniei ca simbol al legăturii trainice care se naşte între indonezieni şi români, iar mai apoi, de către anineni le-a fost pregătit oficialilor din Indonezia şi un tur al celor mai frumoase obiective din zonă, promovând astfel frumuseţile Banatului montan: lacurile Mărghitaş şi Buhui, centrala electrică, puţul numărul IV al fostei minei, Școala Steierdorf, cimitirul Sigismund, în acesta din urmă odihnesc atât victimele accidentelor miniere, cât și eroi ai al II-lea Război Mondial. 
După-amiază a fost sărbătorită, la un restaurant din Anina, Ziua Naţională a Indoneziei, dineul fiind oferit de această ţară în cinstea gazdelor. La Anina, oaspeţii din exotica ţară situată în Sud-Vestul Oceanului Pacific au făcut o demonstraţie a culturii şi tradiţiilor culinare indoneziene, organizând un bufet cu specific naţional şi oferind presei cărăşene o mostră din îndemânarea bucătarilor ambasadei. 
Vizita s-a încheiat pe data de 21.08.2014 cu o călătorie cu trenul pe frumoasa rută Anina-Oraviţa. Ambasadorul va avea astfel prilejul să promoveze un obiectiv apreciat de foarte mulți turiști.

Citiți și:















_____________________________________________________________________


Vizitarea Aninei de către delegația Ambasadei Republicii Belarus la București

SEPTEMBRIE 2014

Campania de promovare a oraşului continuă. Însărcinatul cu afaceri și Ambasador Interimar al Republicii Belarus, dl. Valery Mrochek, a vizitat în data de 11 septembrie 2014 orașul Anina. Primirea oficială a avut loc la Mărghitaș, unde domnia sa a putut vizita și tabăra de literatură ce se desfășura în același loc, schimbând impresii cu mai mulți poeți și scriitori. Pe data de 12 septembrie 2014 a avut loc la Centrul de Afaceri Anina, întâlnirea în care ambele părți și-au prezentat activitățile de bază, cu scopul de a găsi domenii de interes comun.
Așa cum menționează domnia sa în cartea de onoare, a rămas plăcut impresionat de locurile unice și de natura frumoasă, care îi vor aminti de Anina tot restul vieții.

Citiți și:
http://expressdebanat.ro/anina-belarius-intalnire-de-afaceri-si-promovare-reciproca/
http://expressdebanat.ro/anina-aduce-un-diplomat-din-belarus-sa-i-cunoasca-potentialul/
http://reper24.ro/ambasadorul-republicii-belarus/
http://www.protopopiatulresita.ro/vizita-diplomatica-la-anina/






_____________________________________________________________________

Un grup de colindători din ANINA la mai multe ambasade din București

În cadrul programului de promovare a orașului Anina și de construire a unui nou brand al localității, a avut loc deplasarea unui grup coral la București, format din copii ai Aninei, pentru a colinda mai multe ambasade, și având ca scop atât transmiterea veștilor bune legate de nașterea Mântuitorului, cât și o bună cunoaștere și chiar împrietenire cu delegații oficiali pentru promovarea orașului Anina. Absolut toate ambasadele vizitate și-au exprimat dorința fermă de a vizita anul viitor orașul nostru. Totodată s-a subliniat faptul că niciuna din aceste ambasade nu a mai primit vreodată colindători, cel puțin în ultimii 25 de ani. Chiar în cazul ambasadelor țărilor preponderent musulmane, primirea a fost extrem de călduroasă, de fiecare dată existând și invitația de a fi colindați anul viitor. Elevii din grup au fost conștienți de la început de faptul că vor desfășura o acțiune de voluntariat, fiind bucuroși că au șansa de a participa la o acțiune care va promova imaginea orașului Anina ca loc prietenos pentru turism și afaceri în mai multe „colțuri” ale lumii.
Din păcate, cu toate că au mai fost destule ambasade care și-au exprimat deschiderea către această acțiune, numărul ambasadelor colindate a fost limitat, atât datorită resurselor reduse de deplasare, cazare și masă a corului, cât și din cauza solicitării ridicate la care au fost supuși colindătorii, nefiind deloc ușoară prestația acestora. Pentru că orice începe la un anumit nivel de siguranță, coerența în acțiuni și consecvența primăriei Anina va face din astfel de inițiative o practică pe viitor.
Concret, grupul coral de copii din Anina a colindat următoarele ambasade: Tunisia, Georgia, Norvegia, Macedonia, Algeria, Maroc, Danemarca, Siria, Indonezia, Elveția, Belarus. Grupul a fost însoțit în permanență de viceprimarul orașului Anina.
În cazul fiecărei ambasade, fără excepție, a fost prezent tot personalul ambasadei, iar de fiecare dată ambasadorul și toți cei prezenți i-au felicitat pe copii. Mai mult, E.S. Ambasadorul Belgiei a invitat grupul de colindători să participe, în aceeași zi, la deschiderea celui mai mare magazin de vinuri al Mega Image din România. Prestația artistică a copiilor a avut un nivel ridicat, remarcat și aplaudat de gazde. A fost o surpriză plăcută gestul de extremă curtoazie al doamnei consul al Confederației Elvețiene în România, care a fost îmbrăcată în costum popular românesc în cinstea colindătorilor din Anina.
Scurta descriere a grupului coral: Elevi ai liceului Mathias Hammer din Anina, membrii ai corului Casei de Cultură Anina, având vârste cuprinse între 16 si 18 ani, mai exact trei fete (Sara Haydo, Alexandra Alesii, Rebeca Cornea) și trei băieți (George Borcean, Octavian Pârșan, Andrei Lupașcu).
Primăria Anina, prin Casa de Cultură, mulțumește încă o dată copiilor pentru efortul depus, cu mențiunea că astfel de acțiuni se vor repeta și chiar diversifica.

Citiți și:
http://www.argument-cs.ro/content/mesaj-de-prietenie-si-colaborare-tineri-din-anina-au-colindat-ambasade-din-tari-musulmane-da
http://www.norvegia.ro/News_and_events/culture/Christmas-Celebration-at-the-Embassy/#.VJl80eKtgI
http://www.banatfm.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=11556%3Ao-altfel-de-promovare&catid=73%3Anews&Itemid=71
http://crsta.blogspot.ro/2014/12/un-grup-de-colindatori-din-orasul-anina.html
http://www.piperiuarte.eu/inedit-prin-colind-anina-intra-ambasade/
http://reper24.ro/ambasade-din-bucuresti-colindate-de-anineni/




















_____________________________________________________________________


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu